Úgy érzed, feleslegesen költesz? 5 dolog, amire semmi szükséged otthon

Sokan csak arról beszélnek, mi mindenre van szükség egy újlakás berendezéséhez, vagy mit kell megszerezni, hogy nagyjából késznek lehessen tekinteni a háztartást. Most pár olyan dologról lesz szó, amik szinte minden háztartásban vannak. De minek? Semmi szükséged rájuk.

1. Ágytakaró

Lehet, hogy még nem hallottad, de a kilencvenes években még nagy trehányságnak számító ágytakaró nélküli beágyazás ma már nemcsak divat, de Amerikában kész társadalmi mozgalom. Legyünk őszinték, ágytakaróra tényleg semmi szükség, csak az időt rabolja, hogy a beágyazás végén rá kell teríteni és azt is külön el kell igazgatni. Miért is ne lenne elég a takarókat szépen kisimítva lefektetni?

2. Tizenkét teríték

Szerintem azon alkalmak száma, amikor tizenketten ültétek körbe nálad az asztalt pont annyira számos, hogy ezekre az eseményekre simán kibérelhetted volna a Ming-dinasztia porcelántányérjait. Félre a tréfát, nem kell tizenkét terítékes szervízt tartani a háztartásban. Csak a polchelyet foglalja, és adja magát, hogy felgyűljön a mosogatóban vagy a mosogatógépben, így a késleltetett mosogatás kínszevedés lesz, a rengeteg rászáradt ételmaradékot kromofággal kell majd lepucolnod. Ha mégis szükség lenne néhanapján ennyire, kérj kölcsön valakitől, akár az egyik vendég is magával hozhat egy készletet.

3. Speciális tisztítószerek

A különböző gyártók különböző termékcsaládjainak különböző darabjai olyan sokfélék, hogy gyakran még az sem biztos, hogy ténylegesen van különbség köztük. Miért nem ugyanolyan például egy zuhanyfülke- és egy kádtisztítószer? Mindkettőnek ugyanaz a dolga, nem? Oldja a vízkövet, le tudja mosni zsírt, ne maradjon utána maszatos a felület. Körülbelül ennyi. Ha mindkettő ugyanezt tudja, miért ne vennéd meg csak az egyiket? Arról már nem beszélve, hogy ablaktisztítót például egyáltalán ne vegyél, hanem használd az ecet-víz-alkohol szentháromságot, és kész.

4. Egyforma éjjeliszekrények és passzoló kislámpák

A sikeréhes lakberendezők és a profitéhes kereskedők biztosan nem értenek egyet, de egyáltalán nem biztos, hogy az ágy két oldalán pont ugyanolyan éjjeliszekrény néz ki jól. Tényleg pont ugyanannyi és ugyanolyan tárolóhely kell mindkét oldalon? Az sem biztos, hogy ugyanolyan lámpára van szükség, hisz a fények se feltétlenül ugyanolyanok. A válasz tehát sokszor nemleges, így pedig simán lehet, hogy elég egyet venni abból, amiből kettőt akarnak eladni neked.

5. Késkészletek szuper áron

Késkészletet venni az egyik legnagyobb öncsalás, amit a konyhában elkövethetünk. Nemcsak azért, mert a jók feleslegesen sokba kerülnek, hanem azért is, mert egyáltalán nem biztos, hogy pont azokra a késekre lesz szükséged. Sokkal jobban jársz, ha egyesével veszed meg azokat a darabokat, amiket tényleg használni és szeretni fogsz. Egyébként nincs az a konyha, amelyik ne élne meg három, de legfeljebb öt jól kiválasztott késsel.