Ej, ráérsz arra még! 5 házimunka, amit nyugodtan halassz el egy hétig

Vannak azok a házimunkák, amiket sosem érdemes elhalasztani, mert utána sokkal nehezebb dolgod lesz. És vannak azok, amiket passzolhatsz egy hétig, mert simán ráérnek később is, ha nagyon feltorlódtak az egyéb teendőid: ezekből mondunk most ötöt.

Felmosás

Hacsak nincs két rosszcsont gyereked, akik minden nap a maguk módján feltörlik a padlót (valami ragacsos ételféleséggel, sólisztgyurmával és zsírkrétás rajzpapírokkal), akkor a felmosás nyugodtan kimaradhat egy hétig. Addig meg, ha valami lecsöppen, vagy be kell szaladnod kinti cipővel, csak tüntesd el a nyomokat egy szilviával vagy nedves ronggyal.

A zuhany kisúrolása

Persze a zuhanyzás nem ugyanaz, mintha kimosnád a zuhanyt, de azért olyan távol sem áll tőle. A zuhanytakatítást nem kell minden héten megcsinálni, ha pedig minden használat után áttörlöd az üvegfelületeket egy száraz ronggyal, sokáig egyáltalán nem is lesz csúnya vízköves. Egyébként ma már simán vannak olyan természetes (pl. ecetes) tisztítószerek is, amiket csak ráspriccelsz, rajtahagyod negyedórát, leöblíted és kész. (Egyébként a sima ecet is nagyon jó.)

Kivinni a szemetet

Ez mondjuk erősen véleményes, és attól is függ, hogy milyen életmódot folytatsz. A konyhai szemetest, amibe ételmaradékot és más romlandó (így hamar büdösödő) dolgokat dobsz, érdemes naponta kivinni. A papírkosarak meg a szelektív fém és műanyag viszont bőven ráér egy hétig is, ha nincs útban. Ha kiöblíted a kiürült sörösdobozt, egyáltalán nem lesz szaga.

Mosás

Ha a ruhád sok, de az időd kevés, semmi tragédia nem történik, ha egy hétig nem mosol. Sőt, akár rendszert is csinálhatsz belőle, csak akkor vegyél elég zoknit meg fehérneműt. Persze a pörköltfoltot jobban teszed, ha nem hagyod két hétig száradni a fehér pamutingben, de egyébként a mosás megvár. Ami gönc pedig csak két órát volt rajtad, nyugodtan vedd föl még másnap is.

Rendrakás otthonod közösségi tereiben

Ha jól alakítottad ki, az előszobában szinte egyáltalán nem lesz rendetlenség, de persze mindig van mit csinosítani. A nappali és az étkező már más tészta, mindig kerülnek be olyan dolgok, amiknek máshol lenne a helyük. Viszont azért ez ráér a jövő héten is. Ha nincs időd, told csak arrébb, ami útban van, aztán a következő héten legyél egy kicsit alaposabb és figyelmesebb, mint az átlagos rendrakásnál. A lényeg, hogy ne alakuljanak ki törvényen kívüli zónák, sose engedd ki az irányítást a kezeid közül!

A te passzlistádon mi szerepel? Milyen házimunkákat szoktál halogatni? Írd meg nekünk!