5 házimunka, amit nem éri meg halasztgatni

Van úgy, hogy elképesztően sürget az idő vasárnap reggel, mert menni kell már a családi ebédre, és későn keltünk, még ki kellett vinni a kutyát, de lenne még pár dolog, amit meg kell csinálni. Melyik ujjad harapod meg? Mit hagysz a jövő hétre? Mondnunk 5 dolgot, amit ne!

Vesd be az ágyat

Máskor is írtuk már, mennyire hasznos és jó dolog szépen bevetni az ágyat. Néhány (mondjuk 3) percbe kerül, az érzés pedig, amikor hazatérve újra belépsz a hálószobába, megfizethetetlen. A bevetett ágy maga az önállóság, felnőttség, rendezettség. Minden működik és kordában tartva.

Ne hagyd felgyűlni a koszos edényt

Nincs lehangolóbb, mint hazaérve egy halom mosatlan edényt találni a mosogatóban, pláne szerteszét szórva a lakásban. A mosatlan edény hamar büdös lesz, rossz hangulat hatja át az egész lakást, ráadásul minél tovább halogatod, annál nehezebb elmosni. (Igen, mosogatógépben is.) Váljon szokásoddá, hogy használat után rögtön elmosod az edényt vagy bepakolod a mosogatógépbe, így sok bosszúságtól megkíméled magad.

Pakold el a szennyest

Néha teljesen oké, ha a nagy sietségben elhalasztod a mosást. Biztos, hogy neked is sokkal több göncöd van annál, hogy a szennyestartó kiürítésének halogatása akár több nap esetén is probléma lenne. Amit viszont ne halassz: a szennyes ruháidat mindig, azonnal a szennyesbe tedd. A szétdobált szennyesruha sokkal koszosabbnak és rendetlenebbnek mutatja a lakást, mint amilyen valójában.

Egy gyors felülettisztítás belefér

Akármilyen módszert alkalmazol a vízszintes felületek tisztítására, azt ne hagyd ki. Töröld le a tálalót, a konyhapultot, a főzőlapot és a kisasztalt is. Azonnal minden tisztábbnak látszik majd, a felületek élettartama is megnő. Ráadásul nem könyökölsz majd bele a tegnapi kekszmorzsába, aminél kiábrándítóbb érzés kevés van.

Porszívózz, ahol a papok táncolnak

A kemény felületektől a szőnyegig és a kárpitig egy tisztább padló azonnal tisztább helyiséget eredményez. Ne törekedj a tökéletességre, egyszer szaladj át a gyakran használt részeken pornyűvővel, ezt viszont gyakran tedd meg. Vedd fontolóra egy kisebb, akkumulátoros porszívó beszerzését, amivel még gyorsabban és könnyebben végzel majd.

Neked is van saját listád? Írd meg nekünk kommentben!