A legokosabb befektetés: ezért válassz energiatakarékos otthont!

A zöld hitel bevezetése hatványozta a Westfaliához hasonló, új építésű, energiatakarékos lakások népszerűségét. Nemhiába: akár új otthont keresel, akár egy jó ingatlanbefektetésre vársz, a korszerű, környezettudatos kialakításban van a jövő! Hogy miért? Van pár fontos indokunk!

Aki fenntartható lakásban él, az energiatakarékos megoldásoknak hála kevesebbet fogyaszt, és ezzel hozzájárul a klímaváltozás lassításához. Amellett, hogy jó érzéssel tölthet el, hogy kisebb ökológiai lábnyomot hagysz a mindennapi életeddel, az energiatakarékosságnak vannak ennél kézzelfoghatóbb, egyéni szinten élvezhető előnyei is. Nézzük, mik ezek!

Zöld hitel. A 2021 októberében bevezetett hitelkonstrukció kifejezetten új építésű, környezettudatos, energiatakarékos ingatlanok vásárlásában nyújt segítséget. CSOK-kal kombinálva különösen kedvező feltételekkel igényelhető. A támogatás a Westfalia által kínált lakásokra is felhasználható – ha kíváncsi vagy a részletekre, olvasd el kapcsolódó blogbejegyzésünket!

Nagyobb kényelem. A fenntartható lakások egyik legnagyobb előnye, hogy az év 365 napján ugyanazt a kényelmet nyújtják. Az innovatív hűtő-fűtő rendszerek télen-nyáron optimális hőmérsékletet biztosítanak, a legextrémebb időjárási körülmények között is. A prémium minőségű ablakok és szigetelési megoldások lehetővé teszik, hogy egységes hőmérséklet legyen a lakás minden helyiségében. Ez természetesen ahhoz is hozzájárul, hogy elkerüld a kiugró energiafogyasztást.

Kisebb havi költségek. Az energiatakarékos rendszereket optimalizálásra tervezték, így ezek használata jelentősen csökkenti a fogyasztást. Legyen szó vízről, fűtésről vagy hűtésről, nem kell vagyonokat költened, és biztos lehetsz benne, hogy csak annyit fizetsz, amennyit valóban fogyasztottál. Jól jönne pár energiatakarékossági tipp? Összeszedtük, mivel csökkentheted még lakásod havi költségeit!

Időtálló otthon. A fenntarthatóság kifejezés önmagárért beszél: a cél, hogy valami tartósabb legyen. A környezettudatos, zöld lakások – ahogy a Westfalia is – általában magas minőségű, időtálló anyagokból épülnek, melyekkel hosszútávon megspórolhatók a váratlan javítási, felújítási költségek. Egy új építésű, energiatakarékos épületben számíthatsz a berendezések tartósságára, és nem kell attól félned, hogy nem várt kiadásod lesz.

Gyümölcsöző ingatlanbefektetés. A fentiek után nem csoda, hogy a korszerű, fenntartható kialakítás sokkal értékesebb az ingatlanpiacon, mint a hagyományos megoldások. Az energiatakarékos lakások hosszabb távon ígérnek kényelmet és korszerű életet. Ha befektetésként csapnál le egy kiváló ingatlanra, nézz körül a Westfalia lakásai között!