A rend megmentője – 5 dolog, amiért a gardróbszoba igazi főnyeremény

A gardróbszoba olyan, mint egy film jótevő mellékszereplője: soha nincs a középpontban, de ha kivennénk a történetből, nélküle minden felborulna. A gardrób a lakás egyik legfontosabb pontja, szuper hasznos extra, ami megkönnyíti a mindennapokat és hatalmasat lendíthet az otthonod kényelmén. Soroljuk, miért!

  1. A láthatatlan őrangyal: helyet spórol, rendet tart

Hogy melyik helyiséggel nyerhetsz a legtöbb plusz teret a lakásban? Eltaláltad, a gardróbszobával! Jóval kevesebb szekrényre és tárolóeszközre van mellette szükség, ami jelentős teret szabadíthat fel más helyiségekben. Egy jól rendszerezett, okosan átgondolt gardróbszoba emellett a rendetlenség mumusát is hatékonyan távol tartja. Miért is gyűlnének a ruhakupacok a hálóban, gyerekszobában, ha minden holminak dedikált helye van egy külön térben?

  1. Rend(szer) a lelke mindennek

Ismerős a helyzet, amikor egy új ruha beszerzése után otthon szembesülsz vele, hogy a szekrény mélyén ott lapult egy közel ugyanolyan darab? Ha nincs minden szem előtt, nem csoda, ha feledésbe merülnek a dolgok – ez az, amit elkerülhetsz a gardróbszobával. A hagyományos szekrényekkel ellentétben a gardrób több lehetőséget kínál a rendszerezésre: átláthatóbban, saját kritériumaid alapján alakíthatsz ki szisztémát a tárolásra, ahelyett, hogy mindent egybe zúdítanál. Jóval hatékonyabban rendszerezhetsz, elkülönítve a cipőket, táskákat, kiegészítőket vagy az egyes évszakok ruhadarabjait. Ha szeretnél átlátható gardróbot, sokat segíthet a KonMari módszer, mely szerint az azonos jellegű tárgyakat egy helyen kell tárolni, ügyelve arra, hogy minden darab látható maradjon.

  1. A reggeli készülődés megmentője

A sietős reggeleken valahogy még az öltözködés is problémásabb. Elveszett vagy mégsem áll jól, beakadt a cipzár, ráömlött a kávé… Az idő meg csak rohan, miközben megpróbálod előásni a sokadik ruhadarabot, ide-oda szaladgálsz a fürdőszobatükör és a ruhásszekrény között – de ha minden egy helyen lenne, sok értékes percet megspórolhatnál. Gardróbszobával sokkal gördülékenyebb a reggeli készülődés, mert mindent ugyanott találsz átláthatóbban rendszerezve, így nem kell Narniáig ásnod a ruhásszekrényben vagy egyik szobából a másikba rohangálni. Ha felszereled egy tükörrel, hajszárítóval és a reggeli rutinodhoz szükséges egyéb eszközökkel, gardróbod egyben a tökéletes öltöző is lehet, egy diszkrét tér, ahol minden napra időhatékonyan készülhetsz fel. Egyetlen hátránya van: erre már nem foghatod a késést…

  1. Nemcsak te, de a ruháid is fellélegeznek

– szó szerint, ugyanis a nagyobb, nyílt térnek köszönhetően több levegő jut nekik, mintha egy szűkösebb szekrényben tartanád őket. A gardróbszobában tárolt textíliák tovább őrzik frissességüket és nem lesznek szekrényszagúak, amivel jó pár illatmentő, frissítő mosást megspórolhatsz. Sőt, a gyűrődéseket is elkerülheted: mivel a gardróbban nagyobb tér áll rendelkezésre, a ruhák nemcsak frissek, de simábbak is maradnak a tárolás során, így valószínűleg újra sem kell őket vasalni használat előtt.

  1. Multifunkciós tér – alakítsd, ahogy akarod!

Ha azt gondolnád, a gardrób a lakás unalmas pontja, ami csupán tárolásra alkalmas, tévedsz! Egy kis kreativitással ugyanolyan különlegessé és meghitté teheted, mint a lakás többi helyiségét, és egyéni funkciót adhatsz neki. Egy egészalakos tükörrel megnyithatod a teret, és ha egy szék is helyet kap, máris kész az öltöző! A megfelelő világítással és egy asztallal külön sminksarkot alakíthatsz ki. Ha a cipő-, táska- vagy egyéb gyűjteményed darabjait csodálnád minden nap, berendezheted a saját showroomod. Ha pedig egy csendes menedékre vágysz, ahol időnként kizárhatod a családi élettér zaját és szusszanhatsz egyet, egy kényelmes fotellel, némi hangulatvilágítással és a kedvenc könyveiddel a nyugalom szigetévé varázsolhatod a gardróbot. A kicsikről se feledkezzünk meg, akik imádnak kuckózni! Igazi gyerekbirodalmat hozhatsz létre párnákkal, szivaccsal és játékos dekorációval, de a gardróbszoba egy izgalmas otthoni sátrazás helyszíne, minikönyvtár vagy minimozi is lehet.

Beindítottuk a fantáziád? A Westfalia által kínált lakások jelentős része gardróbszobával rendelkezik. Fedezd fel kínálatunkat, és találd meg álmaid otthonát… na meg a tökéletes gardróbot!