9 szuper ajándékötlet karácsonyra a lakberendezés szerelmeseinek

Ha ezt olvasod, akkor tuti van a karácsony ajándék listádon olyan, aki él-hal a lakberendezésért, mindene az otthona és szívesen csinosítgatja, díszíti, mindig beszerez valami újabb apróságot, amitől a lakása egy kicsit még többé válik. Persze az még inkább lehet, hogy ez a valaki Te vagy. Ebben az esetben is hasznos lesz ez a lista, amit itt adunk a kezedbe, csak oszd meg azokkal, akiktől ajándékokat vársz karácsonyra. Tehát itt egy jó kis lista, ami így 5 perccel a Black Friday előtt igazán hasznos lehet a számodra.

1. Faldekoráció, ami nem képkeret

Több néven és formában ismeretesek. A legegyszerűbb formáját faltetoválásnak is nevezik. Itt többféle anyagú (lehet papír, műanyag, vászon, fémés így tovább) öntapadós matricáról van szó, ami remekül tapad festékre, tapétára, csempére, nem válik le magától, de szükség esetén könnyen eltávolítható, nem hagy foltot. Lehet vicces, macskaimádóknak például kiváló választás a lent szemléltetett, de lehetnek nagyon elegáns fémhatású dizájnelemek is.

feldekor, ami nem képkeret

2. Díszpárna, amit dobálni is lehet

A díszpárnák nagyon trendik most, ez nem is fog 1-2 éven belül megváltozni, így akit megajándékozunk, sokáig örülhet neki. Ezek a párnák nem csupán kényelmesebbé teszik a kanapét, de jól kombinálva nagyon feldobják (és meg is változtathatják) a szoba hangulatát. Csak oda kell dobni a hencserre. A szín szinte bármilyen lehet, a királykék, búzafűzöld, fáradt rózsaszín, fekete biztosan minden nappaliban jól mutatnak, de a merészebbek geometriai mintás vagy növénydíszest is választhatnak. A siker garantált.

díszpárnák a heverőre

3. Gyertyák és tartók az ottománra vagy a kisasztalra

A trendi nappalik és lakószobák nélkülözhetetlen része lett a nagy négyzetes ottomán, ami a dohányzóasztalt is helyettesítheti. Erre nagyméretű tálcán pakoljuk a további dekorációs elemeket, például a gyertyákat tartóban vagy kisebb tálcákon. Ha nincs ottomán, a kávézóasztalon vagy más kisasztalon is jól mutatnak, otthonosságot kölcsönöznek bármilyen térnek. A gyertya egyébként akkor is szép és jó az illata, ha nem gyújtjuk meg, körbe lehet rakni például üveggyöngyökkel, a különféle színeket kombinálva pedig igazán egyedivé tehetjük a lakást. Jó ötlet lehet a ledes gyertya is, ami ugyan nem illatos, de nem is tűzveszélyes. Tálcából és gyertyatartóból is a sárgaréz a nyerő, de a nagyon világos vagy nagyon sötét fa is menő.

gyertyák az ottománra

4. Képkeret a családi fotóknak

Ki mondta, hogy nem lehet trendi, ami inkább kedves ajándék? A családi fotók személyesebbé, otthonosabbá teszik a lakóteret, egy menő geometrikus mintájú képkeretben pedig senki sem fogja őket divatjamúltnak tartani. A keretet ajándékozhatjuk üresen, nem ciki, de ha Te vagy a legjobb fej a világon, akkor beleteszel egy olyan fotót, hogy szem ne maradjon szárazon.

képkeret

5. Díszek és díszítések

Karácsony táján mindent díszítünk: ahogy az ünnepre készülünk, ahogy ünneplünk és ahogy átmegyünk az újévbe, fontosnak tartjuk, hogy megszépítsük a környezetünket. Díszt ajándékozni praktikus, főleg ha nem pont szentestén, hanem már pár nappal előtte adjuk át: így az ünnepi esték fontos része lehet az ajándékunk. Persze egyáltalán nem kötelező a karácsonyhoz kapcsolódni. Ami viszont fontos: válassz személyes hangulatú díszt, mondjuk olyat, ami egy közös szép emléket vagy kedves helyet idéz, esetleg kedvenc dizájner munkája.

6. Tálcák, amik magukat kínálják és rendezik a helyzetet

Egy kínálótálca vagy más hasonló szervírozóeszköz mindig jó ajándék annak, aki szeret vendégséget tartani, de annak is, aki szereti az apróságokat. Dekorációs eszköz is lehet, például az ottománon vagy az ünnepi asztalon is meg lehet találni a helyét. A mindennapokban kávézáshoz kitűnő lehet egy kisebb változat, a közepesek ágybareggelihez lesznek isteniek, ha pedig nagyobbat ajándékoznál, állandó tartója lehet a dohányzóasztalon heverő apróságoknak, kulcsoknak, újságoknak, távirányítóknak, így rendet teremt a káoszban is. Sötétre vagy natúr hatásúra pácolt fát vagy erőteljes színeket ajánlunk, az acéltól és ezüsttől tartózkodj inkább.

tálcák, amik mahukat kínálják

7. Poháralátétek, amik minden asztalt feldobnak

Persze nemcsak dekorációs céljük van ezeknek. Üvegasztalon a túl erős pohárletételből származó katasztrófákat hárítják el, a fa felületeket pedig megóvják az italok által okozott felázástól és védik a karcolásoktól. Nagyon trendi a különböző ásványokból szeletelt lila vagy kék színben és változatok mintákban pompázó alátét, de bőrből, fából vagy műanyagból is szépeket lehet találni, a lényeg, hogy találjuk el azt a hangulatot, amit a megajándékozott asztalán szeretnénk majd kiváltani vele. Hogy a lakásban mihez kell passzoljanak, az persze attól függ, hogy konyhában, nappaliban vagy máshol használják majd őket.

poháralátétpoháralátétek

8. Vázák és kaspók virágnak és bármi másnak

Szinten mindenki örül neki, és hát tudjuk, hogy aki a virágot szereti… annak a lakása otthonosabb. Mi is írtunk a szobanövények fontosságáról a lakásban, ezekhez vehetünk kaspókat, csak előtte kémkedjünk kicsit a méretek tekintetében. A vágott virágnak is megvan a helye, főként az ünnepi terítéken vagy a nagyszoba kisasztalán mutat remekül. Ehhez váza dukál. Trendi az átlátszó üveg, inkább kis méretben, mindig jó a fehér és a fekete bármekkorában, de a hatalmas csillogó réz- vagy narancssárgás és pirosas földön álló óriásvázák elképesztő lakberendezési potenciálokkal bírnak. Kiváló ajándék. A legnagyobbakba bambuszt vagy pálcákat, szárított és pácolt gallyakat érdemes állítani.

vázák és kaspók

9. Könyvtámasz, a nélkülözhetetlen

Nemcsak könyvmolyoknak lehet szép ajándék pár csoda könyvtámasz, hanem például a főzés szerelmeseinek is, hiszen a szakácskönyvek a konyhában mindig a legnagyobb káosz felé tendálnak. Ha könyvespolcra kell, akár az ábécé betűit is választhatjuk, de kiskutyás vagy csillagos is jól nézhet ki. Persze van dekorációs jelentősége, de trendjei kevésbé, inkább a megajándékozott egyéniségét tükrözze a választásod, színben pedig a réz és a kék a divatos.

szuper könyvtámasz