Amiből megéri extrát venni: statement lakberendezési tárgyak a stílusos otthonért

Hogy mit értünk a statement szó alatt? Amikor egyetlen bútordarab vagy dekorációs tárgy felöltözteti az egész szobát, megadja a stílusát, és egyedivé teszi a berendezést. Ha azt gondolnád, a statement kifejezés csak a divatban érvényes, tévedsz! Jöjjön pár tuti tipp, milyen lakberendezési tárgyakkal dobhatod fel az otthonod stílusát úgy, hogy az összetéveszthetetlen legyen!

  1. Kanapé, fotel és szék

Egy-egy bútordarab exkluzivitása alapulhat a színen, a formán vagy az anyagon – de bármely tulajdonság vonzza leginkább a tekintetet, az ülőalkalmatosságok esetén kiemelten fontos a kényelem! Ha jól választasz, a statement bútorod egyszerre kényelmes és ránézésre is különleges, jó benne gyönyörködni, de a használata legalább ennyire kellemes. Minél több időt töltesz az adott kanapén, fotelen vagy széken, annál lényegesebb, hogy használati tárgyként is jól funkcionáljon és komfortos legyen.

  1. Világítás

A világítás az egész helyiséget képes „átrajzolni”, átértelmezni. A statement fényforrás lehet egy egyedi csillár, mennyezeti világítás, fali- vagy állólámpa – a lényeg, hogy a kiválasztásakor ne csak a tárgy formájára és megjelenésére fókuszálj, hanem a fény erősségére, színhőmérsékletére, és arra, hogy milyen pontokat világít meg, mit hangsúlyoz a szobában. Ez is remek játék: a világítással optikailag tágíthatod a teret, és ráirányíthatod a figyelmet egy bútordarabra vagy más részletre.

  1. Művészet a falakon

Talán a legkézenfekvőbb statement darab egy képzőművészeti alkotás: festmény, grafika, plasztika vagy fotó az enteriőrben. Egy jól kiválasztott, erős aurával rendelkező műtárgy a legneutrálisabb belső teret is képes teljesen újraértelmezni, megtölteni élettel, dinamikával, színnel – és nem utolsó sorban remek befektetés is. Tudtad, hogy a MaxCity területén működik egy kortárs galéria? Ha érdekel a képzőművészet, téged is vár a Gallery MAX az épület 2. emeletén!

  1. Tükör

Funkcióját tekintve hasonló dekorációs elem, mint a műtárgy, a tükör azonban arra is képes, hogy optikailag nagyítsa, kinyissa a teret. Nemcsak az számít, hogy a helyiség melyik pontjára kerül, de az is fontos, mit tükröz vissza – ha például mintás tapéta van az egyik falon, abból a dinamikából becsempészhetsz egy kicsit a szemközti falra is egy tükörrel. Miközben a tükör játszik a térérzettel, a keret stílusa az egész szoba hangulatát meghatározhatja. Nem beszélve arról, milyen izgalmasak a több elemből álló, egyedi formájú és színezett tükrök…

  1. Szőnyeg

Tekints rá úgy, mint egy képre a padlón! Azzal a különbséggel, hogy a szőnyeg segít elkülöníteni a térrészeket: ha több kisebb szőnyeget helyezünk egy enteriőrbe, az optikailag feldarabolja a teret, míg ha egyetlen nagyobb darab díszíti a szobát, az inkább egybeolvasztja. A szőnyeg az egyik legmeghatározóbb eleme a helyiségnek: anyagban, mintában, színben és textúrában is légy tudatos, ha választásra kerül a sor. A tökéletes lakástextil kiválasztásához olvasd el ezt a bejegyzésünket is!

Bármit is keresel a fentiek közül, a MaxCity-ben nagy eséllyel megtalálod a tökéletes darabot. Inspirációért kövesd a MaxCity blogját, Facebook és Instagram oldalát, és a Lakberendezők Országos Szövetségének tartalmait!

Ha pedig még lakáskeresésben vagy, vess egy pillantást még elérhető lakásainkra – hátha pont nálunk találod meg az álomotthonod. A Westfalia leendő lakóit a berendezésben is segítjük! Új szerződéskötőinknek ingyenes konzultációt biztosítunk a Lakberendezők Országos Szövetségével, és egy 10%-os kedvezményre feljogosító MaxCity plasztikkártyát is felkínálunk, melyet 2022 végéig lehet felhasználni.