Csak természetesen! 2022 legmenőbb lakberendezési trendjei

Hogy milyen stílus tarol idén a lakberendezési trendek között? Nem kérdés: a természetesség! Ehhez remekül passzol az a környezet, amit a Westfalia biztosít parkosított belső kerttel, erkéllyel, terasszal és rengeteg napfénnyel – ha kíváncsi vagy utolsó elérhető lakásunkra, talán még elcsípheted! Ha pedig inspirációra vágysz, olvass tovább: összeszedjük 2022 legmenőbb lakberendezési trendjeit!

Földes, natúr színek

Legyen szó bútorról, lakástextilről, burkolatról vagy dekorációról a lakás bármely helyiségében, idén a barnás és nude árnyalatok viszik a prímet. Nyugtató, meleg és természetes hatást érhetsz el, ha ezeket ötvözöd, de egy-két erőteljesebb árnyalatot is érdemes becsempészni az enteriőrbe. A terrakotta, az okkersárga és az olajzöld színekkel idén biztosan nem foghatsz mellé, ha pedig inkább a minimalista stílus vonz, válaszd a fehéret, ami letisztult és elegáns egységet alkot a nude árnyalatokkal.

Természetes felületek és anyagok

Kő, fa, agyag, nyers kerámia és természetes textíliák – 2022-ben nem tudunk betelni velük! Nem azt mondjuk, hogy a természetesség jegyében cseréld le a teljes berendezést – ha már természetesség, maradjunk a fenntarthatóságnál! –, de ha szeretnél újragondolni egy-két felületet vagy új dekortárggyal dobnád fel az otthonod, színben és anyagban is válaszd az egyszerű, nyers hatást! A természetet növényekkel a legkönnyebb beemelni a térbe, melyek közül idén a nagyobb méretű vagy amorf formájú „statement” példányok a legtrendibbek.

Kerek és gömbölyű formák

Ahogy anyagokban és színekben, úgy a formák terén is az organikusság tarol. Ez azért különösen izgalmas, mert a kerek, szabálytalan formák remekül kiegészítik a szikár, geometrikus formákat – a kettő nem zárja ki egymást, sőt, tökéletes összhangot alkothat! Ha például a nappalid bútorai minimalista stílusúak, és az egyenes vonalak dominálnak a szobában, egy gömbölyded szobor vagy lámpa még jobban érvényesülhet a formák kontrasztja miatt. Ugyanez érvényes a mintákra is: idén a szabálytalan, kézirajzos és hullámos dizájnok uralkodnak.

A régi esztétikája

Az időmúlás is a természetesség része – az idei trendekben pedig különösen előtérbe kerül ez a hangulat. Az antik hatású falfelületek, a vintage bútordarabok, dekortárgyak, retro kerámiák, makramé faldíszek szuper trendi elemei lehetnek a lakásnak. Itt azonban ügyelj a mértéktartásra! Ha nem szeretnéd, hogy az otthonod retro múzeummá változzon, csak egy-két múltidéző tárggyal díszítsd a lakást.

Többfunkciós terek

A járványhelyzet hatására új értelmet nyert az otthon, hiszen a bezártság alatt jóval több dologra használtuk a lakásunkat, mint előtte. Ez magával hozta a többfunkciós terek trendjét is, ami több mint divat: hasznos és izgalmas szemlélet, ami kihozza a legtöbbet a lakásunkból. Ha otthonról dolgozol, alakítsd ki tudatosan a home office állomásod! Ha van egy külön bejáratú gardróbszobád, csinálj belőle showroomot, öltözőszobát vagy olvasókuckót a gyerekeknek! És ott az erkély, aminek szintén több funkciót adhatsz egy kis kreativitással.