Egy erkély, 4 funkció: így maxold ki a balkonodat

A Westfalia nemcsak azért természetes társasház, mert környezettudatos megoldásokkal épül, hanem azért is, mert minden lakása rendelkezik erkéllyel, terasszal vagy kertkapcsolattal. Hogy ebből mit lehet kihozni? Hoztunk pár ötletet!

  1. Kávéházi hangulat

Ha vendéget vársz, akivel nem mozdulnátok ki otthonról, de közben napfényre és friss levegőre is vágytok, az erkély vagy terasz tökéletes helyszín lehet. Akár egy kávéról van szó, akár egy ebédről vagy vacsoráról, a szabad ég alatt töltött időnek mindig megvan a varázsa, ellazít, feltölt, és kellemes hangulatot teremt egy jó beszélgetéshez. Az idillhez nincs feltétlenül szükség társaságra, egy ráérős hétvégi reggeli, egy lassan elszürcsölgetett tea vagy egy olvasgatós délután is nagyszerű élmény lehet az erkélyeden, ha igényesen alakítod ki.

  1. Inspiratív munkatér

Otthonról dolgozol? Időnként váltsd le a megszokott home office munkaállomásod az erkélyre vagy teraszra, és meglátod, odakint sokkal gördülékenyebben megy a munka! A friss levegő nemcsak az immunrendszer számára előnyös, de csökkenti a stresszt és segíti a kreativitást, a természetes fény pedig jobb a szemnek. Ha túl sokáig dolgozol egy helyben, abba könnyen belefásulhatsz, ami blokkolhatja a teljesítményt, de a környezetváltással járó új impulzusok észrevétlenül is felfrissítenek.

  1. Háziállatod új kuckója

Az erkély kiskedvenced számára is előnyös lehet. Természetesen nem helyettesít egy kiadós sétát, de a friss levegő és a D vitamin jó hatással van az állatok közérzetére is. Először mindenképp győződj meg róla, hogy biztonságos a terep négylábú barátod számára, s ha ez megvan, alakíts ki neki egy kis kuckót, ahol kedvére napozhat, levegőzhet, nézelődhet. Biztosan hálás lesz érte!

  1. Városi oázis

Végül, de nem utolsó sorban a saját minikertet is meg kell említenünk: hogy is hagyhatnád ki, ha megvan hozzá a tered?! Lehetsz igazi növénysuttogó, aki a legkényesebb fajtákat is képes életben tartani, de az sem probléma, ha nem remekelsz a kertészkedés terén, a kültéri növények nagy része ugyanis nem túl speciális igényű. És ott vannak a fűszernövények – a főzés dupla olyan jó élmény, ha az otthon növesztett fűszereket használhatod!

Tudtad, hogy a Westfalia lakói nemcsak az erkély vagy a terasz előnyeit élvezhetik, de egy parkosított belső kert is rendelkezésükre áll? Társasházunk gőzerővel halad a befejezés felé, nézz körül kínálatunkban, és találd meg te is a leendő városi oázisod!