Fenntartható lakberendezés: így lehet környezettudatos otthonod

Zöld társasházként minden lehetséges módon támogatjuk a fenntarhatóságot: bemutattuk, milyen korszerű, környezetkímélő kialakítása van a Westfalia lakásainak, és ahhoz is adtunk tippeket, hogyan csökkentheted otthonod havi költségeit energiatakarékos megoldásokkal. Most nézzük, hogy alakíthatsz ki fenntartható, környezettudatos berendezést!

Nem kérdés, hogy a jövő a fenntartható, zöld otthonoknak kedvez, és egy környezetkímélő lakás vásárlása kiváló ingatlanbefektetés. A zöld hitel bevezetése csak tovább növelte az energiatakarékos lakások iránti keresletet – ha te is korszerű, új építésű, fenntartható otthont keresel, a Westfaliában még elérhető pár napfényes, kiváló elrendezésű ingatlan. Hogy hogyan rendezheted be új lakásod környezettudatos módon? Fogadd meg az alábbi tippeket!

Éljen a vintage! Ahogy a vadiúj bútornak is megvan a varázsa, úgy a másodkézből szerzett vagy örökölt, több évtizedre visszatekintő darabok is különös vonzerővel bírhatnak. Ha személyes emlék kapcsolódik egy bútordarabhoz, nem is kell indokolni ezt az állítást, de örökre a bűvkörébe ejthet az a bolhapiacon talált bútor is, amibe valamiért első látásra beleszerettél. Hallgass a megérzéseidre, és ne aggódj: ha jól választasz, a vintage bútor stílusos elem lehet, új értelmet nyer a modern enteriőrben, és különleges karaktert adhat a berendezésnek.

Vásárolj helyi vállalkozásoktól! Már csak azért is, mert náluk biztosan egyedi bútordarabokat találhatsz, melyek nem jönnek szembe akárhol. A fenntarthatóság egyik alapelve, hogy ne az óriásokat támogasd, hanem a kisebb, lokális márkákat, melyek gyakran jobb minőségű és időtállóbb termékeket kínálnak a tömeggyártott opcióknál.

Válassz tudatosan, fenntartható márkáktól! A bútor- és lakáskiegészítő-vásárlást mindig jobb megfontolni. Szánj időt a nézelődésre, hasonlítsd össze az árakat, a várható minőséget, és mérlegelj aszerint is, hogy fenntartható márkát támogatsz-e a választásoddal. Mivel egyre nagyobb az igény a fenntarthatóságra, és egyre több márka nyit a környezettudatos szemléletre, ez már rég nem egyenlő a megfizethetetlen árakkal! Legyen szó lakástextilről, bútorelemekről vagy dekorációról, az újrahasznosított anyagok és természetes matériák népszerűsége töretlen. Biztos lehetsz benne, hogy nem egy tiszavirág életű trendről van szó, okos döntés, ha te is ezeket választod!

Tarts növényt környezettudatosan! Gondoltad volna, hogy a szobanövénytartás nem minden esetben környezetbarát? A nagyüzemi módszerekkel termesztett növények helyett jobb megoldás, ha hazai termelőktől, helyi vállalkozásoktól vásárolsz saját termesztésű növényeket. A hagyományos, szintetikus növényvédő szerek helyett érdemes bio készítményeket használni, és arra is létezik higiénikus megoldás, hogy otthon komposztálj.

A Westfaliában mindezt a saját erkélyeden vagy teraszodon is megteheted. A környezettudatos életmódot biztonságos biciklitárolókkal is támogatjuk. Hamarosan átadásra kerül a társasházunk, de még nem késő felvenni velünk a kapcsolatot – keress minket bizalommal!