Gyerekkel a társasházban: ezzel a 7 dologgal lesz tökéletes a családi fészek

Minden szülő tudja, hogy a gyerekek érkezésével új időszámítás kezdődik. Megváltoznak a prioritásaink, a szokásaink, és az életterünk is a feje tetejére állhat – kivéve, ha minden biztosított a szülők és gyerekek kényelméhez. Hogy mire van szüksége egy lakásban élő családnak? Tarts velünk, soroljuk!

  1. Természetközeliség és szabadidős lehetőségek. A kicsik egészsége és szellemi fejlődése szempontjából egyaránt fontos az ingergazdag környezet és a természetközeliség, ezért az az ideális, ha az otthonotok közelében megoldható a napi levegőzés, séta és testmozgás. Szülőként megnyugtató a tudat, hogy csemeténk bármikor kiélheti a mozgásigényét, és még csak messze sem kell mennünk hozzá. A Westfalia közelében található a Városliget és a Margitsziget, de lakóinknak el sem kell hagyni az épületet, ha friss levegőre és zöldre szomjaznak: lakásaink mindegyikéhez tartozik erkély, terasz vagy kertkapcsolat, és egy parkosított belső kert is kialakításra kerül.
  2. Oktatási intézmények. A bölcsibe, oviba, iskolába szoktatás érzékeny időszak. Ilyenkor különösen jól jön, ha a gyerek számára is belátható a távolság az otthon és az intézmény között: ha közel laktok, nem érzi magát annyira „elvágva” a biztonságot jelentő családi fészektől. Reggel tökéletes hangolódás és felpezsdítő mozgás, a nap végén pedig szuper levezető program lehet egy közös séta, mialatt megbeszélitek a nap eseményeit. Tudtad, hogy társasházunk közelében bölcsődét, óvodát és iskolákat is találsz? A Westfalia 1 km-es körzetében található a Szivárvány Bölcsőde, a Játékvár Óvoda, az Angyalkert Tagóvoda, a Meséskert Tagóvoda, a Hétszín Tagóvoda, az Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola és a Kölcsey Ferenc Gimnázium, de szintén közel van a Patrona Óvoda, a Bajza Utcai Általános Iskola és a Szinyei Merse Pál Gimnázium is.
  3. Jó infrastruktúra. A szülői lét tele van váratlan kihívásokkal: amikor hétvégén derül ki, hogy hétfőre úszóruha kell az iskolába, vagy a gyerkőc a szombati ebédnél újságolja el, hogy pár óra múlva a város legtávolabbi pontján várják egy szülinapi zsúrra… De elég csak a kiszámítható mindennapokat és a rendszeres szükségleteket említeni – bevásárlás, orvosi ellenőrzések stb. –, egy szülőnek ezeket is gördülékenyen kell megoldani. Ezért is előnyös a Westfalia elhelyezkedése: könnyen elérhető a Duna Plaza és a Westend, a környéken orvosi rendelők és gyógyszertárak is vannak, a 3-as metró pedig összeköt a belvárossal.
  4. Extra hely a tárolásra. Minden gyerek rengeteg plusz holmival jár, egy külön gardróbszoba ezért valódi mentőöv a családosoknak. Itt minden eltárolható, amit amúgy csak kerülgetnétek, biztonságosan elzárhatók a féltett vagy a kicsik számára veszélyes tárgyak, sőt, akár igazi gyerekbirodalmat is alakíthattok a helyiségből. A gardrób titkos zugai pedig a mikulásnak és a húsvéti nyuszinak is jól jöhetnek… A Westfaliában a kerékpárok tárolása sem probléma: társasházunk biciklitárolóval is rendelkezik. Meghoztuk a kedved? Fedezd fel gardróbszobás lakásainkat!
  5. Biztos hőmérséklet, fűtés és szigetelés. Számtalan megfázásos kálváriát elkerülhettek, ha a hideg évszakokban is kellemes, állandó hőmérséklet van otthon, a nyílászárók jól szigetelnek, és nincs huzat a lakásban. Társasházunk korszerű, házközponti hőszivattyús hűtő-fűtő rendszerrel kerül kialakításra; kiváló minőségű hőszigetelési megoldásainknak és három rétegű, hőgátló üvegezésű nyílászáróinknak köszönhetően pedig a legnagyobb téli fagyban sem kell huzattól vagy a kinti hideg beszivárgásától tartani.
  6. Helyben a parkoló. Kicsikkel utazni mindig több holmival jár, képzelj csak el egy jelenetet, amikor vakációra indul a család! Minél kisebb a gyerek, annál kényelmesebb, ha helyben van a parkoló, és nem kell sokat cipekedni az autó és a lakás között. Ha a babakocsit, a pihenőszéket vagy akár csak a kicsik utazós csomagját hurcoljátok magatokkal, óriási könnyebbséget jelent, ha nem kell messze menni. Lakóink kényelme a legfontosabb számunkra, ezért a Westfaliából a teremgarázs sem marad ki!
  7. Családias légkör, ismerős szomszédság. Ugye te is emlékszel a játszótéri pajtásaidra vagy a szomszéd gyerekekre, akikkel régen együtt játszottatok? Sokunk számára ezek az első meghatározó élmények a barátságról és a kortársakkal való kapcsolatteremtésről. A Westfalia családias társasház 62 lakással és közös belső kerttel, ami lehetőséget ad a leendő lakóknak ismerkedni, beszélgetni – és a legkisebbek szempontjából is hasznos: a gyerekek nagyobb biztonságban érzik magukat, ha ismerős arcok veszik körül őket.

Ha nem hiszed, hogy mindez elérhető egy helyen, a Westfaliában, íme plusz egy szuper körülmény: lakásainkra akár CSOK támogatást és zöld hitelt is igényelhetsz – akár kombinálva a kettőt!