Hogyan teremts meghitt hygge hangulatot otthonodban 6 lépésben?

A hygge mindaz, amiért a világ a dánokat irigyli, amiért a Földön mindenki skandináv bútort szeretne: kényelem, bensőséges és meghitt hangulat, melegség és barátságosság. Adunk néhány tippet, hogyan hozd be minezt egyszerűen az otthonodba.

1. lépés: világítás

A leggyorsabb atmoszférateremtő minden kétséget kizáróan a világítás. Csavard le a csillárok fényerejét és állíts be álló és asztali lámpákat. Remek érzés úgy hazajönni, hogy felpöccintve a lámpakapcsolót máris meleg ragyogás lengi körül az egész lakást. A lámpáknak nem kell drágának lenni, a lényeg, hogy a bura és a villanykörte meleg színhőmérsékletű fényt adjon. A gyertyák is jöhetnek.

2. lépés: textilek

Használj sok textilt, burkold be vele a dolgokat, mintha csak meleg takarókkal vennéd körül a testedet. Használj inkább kontrasztos mintázatokat az élénk színek helyett, rendez el párnákat, dobj pokrócokat a kanapéra, a padlóra pedig kerüljön vastag szőnyeg. Az asztalokra mehetnek a pamutabroszok, nemcsak vasárnapi ebédhez.

hygge

3. lépés: kézműves vintage tárgyak

Néhány kézműves kerámiatárgy tökéletesen tökéletlen karaktert kölcsönöz bármilyen belső térnek. Még jobb, ha ezek nem vadonatúj dizájntermékek, hanem régiségek, amiket valamilyen bolhapiacon vagy az internetes piactereken lehet megvásárolni, így olcsóbb és lélek is több van benne.

4. lépés: lenvászon és hygge

Lenvászon ágyneműk (és függönyök is nyugodtan). Kicsit mindig viseltesnek látszanak ugyan, cserébe puhák és érintésük természetesen kellemes a bőrnek. Legyenek sötét bézsek, lágy szürkék, tintakékek, hogy már első látásra is igazi skandináv kényelmet és langyosságot sugározzanak magukból.

5. lépés: képek

Sok kép van a telefonodban: szelfik a szerelmeddel, kutyasétáltatás közben lőtt mindenfélék, egy önkioldós anyukád szülinapjáról? Nyomtasd ki őket kicsiben, tedd színes képkeretekbe és helyezd el otthon! Néhányan félnek az ilyesmitől, de ez aztán igazán hygge! Hívd át egy barátod, süss egy sajttortát és válogassátok ki együtt a fotókat!

hygge

6. lépés: növények

Friss vágottvirágot a kisebb, fáról vágott gallyakat a nagyobb vázákba! Legjobb, ha Te magad szeded le, miközben a fák között sétálsz. Ingyen van és jobban kötődsz majd hozzá, mintha boltban vetted volna. Persze a védett növényeket ne szedd el!

Ezek az apróságok örömöt lopnak be a mindennapokba, meghittséget és a kényelem érzését hozzák be az otthonodba. Persze ez a hat lépés csak a jéghegy csúcsa, de kezdetnek nagyon is megteszi!

hygge