Így rendszerezd a konyhád! 5 nyerő tipp nemcsak kezdőknek

Miután lezajlott a szilveszter, leszedted az ünnepi dekorációt és elbúcsúztál a karácsonyfától, a legjobb, amit tehetsz, hogy a konyhát is rendbe teszed. A helyiség, ami jó szolgálatot tett az ünnepek alatt, most igazán megérdemli a felfrissülést! Összeszedtük a legjobb módszereket a konyhai rendszerezésre.

Tudtad, hogy a Westfalia minden leendő lakójának ingyenes konyhatervezést kínálunk? Már csak ezért is megéri körülnézni eladó lakásaink közt (de ne várj sokáig: rohamosan fogynak az elérhető ingatlanok a társasházban! 😉). Egy blogbejegyzés természetesen nem helyettesíthet egy alapos tervezést, abban viszont itt is segíthetünk, hogyan rendszerezheted otthonod egyik legfontosabb helyiségét, a konyhát. Nézzük a legjobb tippeket!

  1. Szabadulj meg mindentől, ami nem kell!

Mi lenne tökéletesebb alkalom a konyha újjászületésére, mint az új év? A nulladik lépés: kimondani, hogy semmi sem maradhat, ami hátráltat. Ha a konyha felfrissítésének az a feltétele, hogy egy napig nem tudsz főzni, és ételt kell rendelni a családnak, hidd el, úgy is megéri. Hogy mitől érdemes megszabadulnod? Olvasd el cikkünket, és tudd meg, mi az a 20 dolog, amit azonnal kidobhatsz a konyhából!

  1. Rangsorolj használat szerint!

Ha a konyha felszabadult a lomok alól, jöhet a következő lépés: találd ki, mit hol fogsz tárolni, és ne keverd a műfajokat! Legyen mindennek funkció szerint elkülönített helye, és azokat a darabokat tedd a legelérhetőbb közelségbe, amit a leggyakrabban használsz. Lehet, hogy kedves ajándék volt a nagyitól kapott szufléforma, de ha sosem készítesz benne süteményt, nem érdemes nap mint nap kerülgetni. Arra törekedj, hogy mindenhez a lehető legkönnyebben lehessen hozzáférni, és az elpakolás se legyen kényelmetlen.

  1. Használj dobozokat és rendszerezőket!

Jöhet a profi rendszerezés! Tegyük fel, hogy már elkülönítettél egy polcot a szárazárunak. Amire még szükséged lehet: tasakzáró csipeszek vagy átlátszó műanyag, üveg tárolók – ha a csipeszes megoldást választanád, akkor nagyobb kosarakra vagy dobozokra is szükséged lehet, melyekkel a polcon belül rendszerezhetsz. Ha sok hasonló és könnyen összetéveszthető élelmiszert tárolsz egymás mellett, ragassz címkét a tárolókra, hogy elkerüld a baleseteket.

  1. Számolj a függőleges felületekkel is!

Ki mondta, hogy csak a polcokon és a pulton tárolhatsz dolgokat? A függőleges felületek, például a fal vagy a konyhaszekrény ajtaja is szabad terület! Bátran példát vehetsz a legendás Julia Childról, aki a serpenyőit a falra lógatva tárolta, méghozzá úgy, hogy minden egyes darabnak fix helye volt – Julia még körbe is rajzolta őket! Arra talán nincs szükség, hogy te is filcet ragadj, de ha a függőleges felületeket is bevonod a tárolásba, jelentős plusz helyet nyerhetsz a konyhában.

  1. Szabadítsd fel a hűtőt!

A cél, hogy minden csillogjon-villogjon odabent, és csak olyan élelmiszer maradjon a hűtőben, ami még friss, és biztosan el is fogyasztjátok! Minden másnak a hűtőn kívül a helye, a lejárt vagy gyanús élelmiszerektől meg kell szabadulni, és azok az ételek, melyek még frissek, de senki sem szereti őket, jobb helyen lesznek valaki másnál. Ahogy a konyhaszekrényben, úgy a hűtőben is érdemes tároló dobozokat használni a rendszerezéshez.

Ha hozzánk költözöl, a lakás minden helyiségét segítünk berendezni! A Westfalia új szerződéskötőinek az ingyenes konyhatervezésen felül egy 1 órás, ingyenes konzultációt is biztosítunk a Lakberendezők Országos Szövetségével. Lakásvásárlóinkat emellett meglepjük egy MaxCity plasztikkártyával, mely 10%-os kedvezményre jogosít fel 2022 végéig. Nézz körül kínálatunkban, és találd meg az álomlakásod a Westfaliában!