Lakásra vadászol? Ne elégedj meg a jóval – így legyen a tiéd a tökéletes!

A lakásvásárlás életed egyik legfontosabb lépése: akár befektetési célból vennél ingatlant, akár otthont keresel magadnak, mindenképp új fejezetet nyitsz. Ugye te is a legjobbat szeretnéd? Segítünk pár szemponttal, hogy ne csak jót találj, hanem igazi álomotthonod legyen!

A nap, amikor eldöntöd, hogy belevágsz – és az örömteli pillanat, amikor először tarthatod a kezedben az új lakásod kulcsait. Hogy mi történik a kettő között? Keresgélsz, telefonálsz, várakozol, elbizonytalanodsz, aztán újra belelkesülsz, nézelődsz, utánajársz, rátalálsz, egyeztetsz… Közben pedig folyamatosan kisebb-nagyobb döntéshelyzetekkel szembesülsz, ahol sorsdöntő lehet, hogy milyen érvek mentén mérlegeltél. Ahányan vagyunk, annyiféle szempont merülhet fel, ha lakásvásárlásról van szó. Az alapvető követelményeken túl azonban van pár adottság, melyek alapján tudhatod: „ez nem jó, ez tökéletes”. Nézzük, mik ezek!

Minél újabb, annál jobb! – és nemcsak azért, mert még hófehéren ragyognak a falak és minden érintetlen: több gyakorlati körülmény is amellett szól, hogy az újépítésű ingatlan hosszútávon jobb befektetés, mint a régi.

Korszerű műszaki minőség és energiatakarékosság. Amikor leteszed a voksod egy lakás mellett, minimum évekre, de inkább évtizedekre vagy akár örökre tervezel. Ha nem szeretnél később ráfizetni, válassz olyan otthont, amely ablakot nyit a jövőre és előremutató műszaki megoldásokkal rendelkezik! A különféle rejtett költségek, javítások és felújítások elkerülésével jelentős összegeket spórolhatsz meg az évek során, nem beszélve arról, mennyivel kényelmesebbek lehetnek a mindennapjaid, ha új, kifogástalanul működő berendezéseket használsz.

Egy szelet természet. Köztudott, hogy a növények közelsége nyugtató hatással van az idegrendszerre, de ha tökéletes lakásra vágysz, a négy falon kívül is gondolkodj! Az sem mindegy, mit látsz az ablakból és milyen impulzusok érnek, amíg megközelíted az otthonod. Rengeteget dobhat a közérzeteden, ha a lakás közelében van valamilyen kert, park vagy egyéb zöld terület (gyerekes családok számára elengedhetetlen!), de ugyanígy hatalmas pluszt jelent egy saját erkély vagy terasz, mely nyitott, levegős térérzetet ad – amellett, hogy természetesen ezeket is kis oázissá varázsolhatod.

Minden egy helyen: parkoló, tároló, gardrób. Az otthoni idill feltétele az is, hogy mindened helyben legyen és könnyen hozzáférhess a tárgyaidhoz. A legkényelmesebb, ha a lakáshoz garázs is tartozik, így az autódat biztonságban tudhatod anélkül, hogy minden nap végén parkolóhelyre kéne vadászni a ház körül. A biciklit nem kell felcipelned és bezsúfolnod az előszobába, ha használhatod a tárolót. Szintén óriási előny, ha van a lakásban gardróbszoba, mely az összes ruha és holmi tárolásában extra segítséget jelent. Ha később eladásra kerülne sor, a garázs, biciklitároló és gardrób jelentősen növelik ingatlanod vonzerejét.

Fejlődő környék. Túllépve a belső tereken és mikrokörnyezeten, kulcsfontosságú kérdés, hogy milyen színvonalú és infrastruktúrájú városrészben telepedsz le. Egy lakás birtokbavétele hosszútávú befektetés, így annál ígéretesebb az ingatlanod jövője, minél fejlődőbb környéken van. Itt tényleg nem érdemes megalkudni: legyen jó a közlekedés, legyenek elérhetőek a legfontosabb szolgáltatások, vásárlási és kikapcsolódási lehetőségek, orvosi rendelők, gyógyszertárak és oktatási intézmények! Azt is fontos felmérni, mennyi fejlesztés, építkezés zajlik az adott városrészben, hogy lásd, mennyire van felfutóban a környék.

Lehetetlen, hogy ez mind egyszerre elérhető legyen? A XIII. kerület legdinamikusabban fejlődő részén épülő Westfalia ingatlanok minden fenti szempontnak megfelelnek. Használd lakáskeresőnket, és látogasd meg ingatlanjainkat akár személyesen!