Lakberendezési kalauz: ezt a 6 szabályt tartsd be, ha egyedi stílust szeretnél az otthonodnak!

Lakberendezési trendek jönnek és mennek, de akkor jársz a legjobban, ha már a tervezésnél teret adsz a személyiségednek, és az egyéni ízlésednek megfelelően alakítod ki a lakásod stílusát. Íme pár tipp, hogyan fejezheted ki önmagad a berendezésen keresztül!

Biztos van olyan ismerősöd, aki vagyonokat költ rá, hogy a legfrissebb trendekhez alakítsa az otthonát, mintha egy fotóstúdióban élne. És járhattál már olyan lakásban is, melynek minden szegletében ott a házigazda karaktere, személyisége és története – és pont ettől olyan egyedi és különleges, mintha egy film díszlete lenne. Egy otthont az életszerű részletek töltenek meg lélekkel, a történetek, melyeket a tárgyaid mesélnek rólad, a fényképek a falon, a világítás, a szobák illata vagy épp az a retro porcelán, amit viccből vittél haza a bolhapiacról, időközben mégis a nappalid egyik legmenőbb dekorációja lett. Hogyan alakítsd magadhoz a lakásod? Soroljuk, mire figyelj!

  1. Ne ragadj bele egyetlen stílusba! Természetesen lehet egy meghatározó „íze” az otthonodnak, de ha például minden egyes helyiséget mediterrán hangulatban szeretnél berendezni, az könnyen erőltetettnek hathat. Ne feledd, a kevesebb több, egy-két dekortárgy is képes megadni egy egész szoba atmoszféráját, de ne limitáld magad egyetlen stílusra. Kísérletezz, párosíts, és meglátod, szuper egyedi dolgok jönnek ki belőle!
  2. Adj új életet a réginek! Hogy minél több személyességet csempéssz a lakásodba, használj fel néhány régi tárgyat! Egy ütött-kopott láda önmagában nem túl szívderítő látvány, de ugyanez a tárgy merész és stílusos bútordarab lehet újragondolva, egy modern nappali dohányzóasztalaként.
  3. Ne ragadj le egyetlen boltnál! Bár kényelmes mindent ugyanonnan beszerezni, és mindannyiunknak vannak kedvenc lakberendezési üzletei, érdemes ezeken kívül is nézelődni. Ha mindent ugyanott vásárolsz meg, az eredmény könnyen túl steril lehet. Járj nyitott szemmel, adj esélyt a régiségpiacoknak, online adok-veszek csoportoknak és a helyi kisvállalkozásoknak is, ahol olyan kincsekre bukkanhatsz, melyek biztos nem jönnek szembe máshol.
  4. A minőséget válaszd, ne a mennyiséget! Mielőtt felhalmoznád az olcsó és rövidebb élettartamú, gyorsabban cserélődő bútorokat és dekorelemeket, gondolj a minőségre! Hosszútávon mindig kifizetődőbb, ha tartós, minőségi tárgyakkal veszed körül magad.
  5. Alakítsd az életmódod szerint! Ha kisgyerekkel élsz, valószínűleg nem a hófehér belső tér a legideálisabb számodra, ha pedig lelkes gyűjtögető és felhalmozó típus vagy, érdemes elkerülni a minimalista stílust, mert nem fog passzolni az életviteledhez. Ne magazinszerűen próbáld berendezni az otthonod, mindig vedd számításba, hogy milyen életet élsz, és alakítsd aszerint a teret!
  6. Légy hű önmagadhoz! Sokszor nehéz megmondani, miért is kedvelünk valamit, de az otthonod kialakításánál különösen fontos, hogy mindig légy őszinte önmagadhoz. Vajon valóban illik hozzád a pasztell színpaletta fehér márvánnyal, vagy csak a trend miatt választanád? Gondold át, mielőtt végleg elköteleződnél!

Ezeket a tippeket mindig érdemes szem előtt tartani, de a Westfalia most abban is segít, hogy igazi szakemberektől kaphass lakberendezési tanácsokat. A Lakberendezők Országos Szövetségével együttműködve minden új lakásvásárlónknak egy órás, ingyenes lakberendezési konzultációt biztosítunk, és kialakítunk egy mintalakást a Westfaliában, melyet főként a MaxCity bútoraival rendezünk be. Ha valami megtetszik vagy ihletet kaptál, 10%-os kedvezményre feljogosító plasztikkártyát adunk, melyet új szerződéskötőnkként a MaxCity-ben használhatsz fel 2022 végéig. Álmodd meg és alakítsd önmagadhoz – mi segítünk megvalósítani!