Mutasd az otthonod, megmondom, ki vagy! Tudd meg, mit árul el rólad a lakásod!

Egy minimalista íróasztal, szétszórt könyvek vagy a mindig teletömött hűtő – az életterünkben az öntudatlanul kialakult dolgok és az apró részletek árulnak el a legtöbbet a személyiségünkről. Rólad vajon mit mesél az otthonod?

A kiegyensúlyozott emberek körül általában nagyobb a rend. Erről azok az intim terek árulkodnak leginkább, melyek kevésbé vannak szem előtt. Egy napfényes, tisztán tartott hálószoba bevetett ággyal és friss levegővel azt mutatja, hogy a tulajdonosa nemcsak használja az adott helyiséget, hanem foglalkozik is vele, és valószínűleg energikusan indítja a napjait.

Ahogy egy szép kert, úgy az élénken zöldellő, egészséges szobanövények is a lakás tulajdonosának jó közérzetére utalnak. Aki rendben tartja a saját kis oázisát, szervezettebb életet élhet, és képes rendszeresen időt áldozni a környezetére. Ez persze önmagát generáló örömforrás: a növények gondozása tökéletes mindennapi meditáció, jó hatással van a lélekre és csökkenti a stresszt.

A roskadásig zsúfolt, kaotikus gardrób olyan személyiségről árulkodik, aki erősen ragaszkodik a múlthoz, és nehezen válik meg az emlékeitől. Ha te is ilyen típus vagy, ne aggódj, van pár tippünk, mi alapján érdemes kiválogatni a tárgyaidat anélkül, hogy kidobj valami fontosat vagy elárasszanak a lomok!
A gardróbnál maradva: minél inkább szem előtt vannak a ruháid, annál nagyobb becsben őrizheted őket, és annál fontosabb számodra az öltözködés. Ez persze nem az otthagyott ruhakupacokra értendő, hanem a szándékosan, valamilyen koncepció szerint „kiállított” kiegészítőkre, ruhadarabokra. Ezért is hasznos egy gardróbszoba, ahol saját showroomot alakíthatsz ki magadnak.

Tudod, hogy ismerj fel egy igazi könyvmolyt? A könyvespolc leterheltsége is beszédes, de az olvasás iránti valódi szenvedélyről a szétszórt, legmeglepőbb helyeken felbukkanó könyvek árulkodnak igazán. Egy felhullámosodott kötet a fürdőszobában, egy szamárfüles az erkélyen és egy kávéfoltos a konyhapulton – csak ne kérd kölcsön, arra érzékenyek…

A minimalista íróasztal első pillantásra elidegenítő lehet, és talán hűvös személyiséget sejtenénk mögötte, de a szakértők szerint ez sokkal inkább azt jelenti, hogy a használója megbízható, precíz és összeszedett személyiség, aki tiszta, rendezett terepen szeret dolgozni.

Aktív, társasági személyiségre utal a teletömött hűtő: a gazdája mindent megvesz, ami jól néz ki, de a végén rendre elmarad az otthoni főzőcske, mert mindig közbejön valamilyen előre nem látott program… Ha te is hajlamos vagy erre, van pár tippünk, hogyan alakíts ki olyan álomkonyhát, ahonnan eszed ágában se lesz kimozdulni!

Az otthonod a személyiséged, lelkiállapotod és az aktuális élethelyzeted tökéletes tükre. Egy folyamatosan formálódó „burok”, ami veled együtt változik – ám nemcsak arra képes, hogy idomuljon hozzád: a lakás tudatos alakításával te is motiválhatod magad, és pozitív, ösztönző életteret hozhatsz létre. Egy frissítő festés, a bútorok átrendezése, néhány új szobanövény vagy a lakástextilek lecserélése is nagy hatással lehet a lélekre. Annál pedig nincs felemelőbb érzés, amikor egy 100%-ban testre szabott lakásba költözhetsz be, ahol úgy érzed, mintha egész életedben ezt a helyet kerested volna.

Tudtad, hogy a Lakberendezők Országos Szövetségével együttműködve minden új Westfalia lakásvásárlónak ingyenes lakberendezési konzultációt biztosítunk? Inspirációnak pedig kialakítunk egy mintalakást társasházunkban a MaxCity bútoraival, melyeket akár olcsóbban be is szerezhetsz: minden új szerződéskötőnk 10%-os kedvezményre feljogosító MaxCity plasztikkártyát kap, melyet 2022 végéig használhat fel. Ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot, álmodd meg az otthonod, mi pedig segítünk megvalósítani!