Nappali: 5 elavultnak hitt trendötlet, ami 2017-ben újra menő lett

Te sem gondoltad volna, de ez az 5 régi trend újra megjelenhet a nappali szobádban

Az, hogy valami idejétmúlt, nem feltétlenül jelenti, hogy rossz – mondtuk régen. Aztán a vintage, a retro és a hipster irányzatok uralkodtak el a lakberendezésben is, ekkor épp az ellenkezőjéről kellett érvelni. Vagyis a régi nem biztos, hogy jó is. Most azonban lássunk 5 elavultnak hitt irányzatot, amik megállíthatatlanul jönnek vissza 2018-ra, így egy most vásárolt újépítésű lakás berendezésekor legalábbis számolni érdemes velük, mielőtt minden bútorért a nagy üzletekbe szaladnánk.

Fényes sárgaréz mindenhol

Már egy apró fémfelület képes csillogást varázsolni otthonodba, életteli sárga színével szinte behozza a napfényt a nappali szobába. Ez a trend egyszer már lefutott a kilencvenes években, amikor nagyon sok rezet használtak a belsőépítészek, de 2016 derekán ismét megjelent, a következő években pedig még tartani is fogja magát. Akiknek megmaradtak a rézlábak, rézgombok, rézkilincsek és állólámpák, azok most örülhetnek, hogy átalakítás nélkül vált újra trendivé az otthonuk.

Avokádózöld és arany a hetvenes évekből

Az avokádózöld elképesztő jól néz ki, ha arannyal párosítjuk és van egy kis arányérzékünk. Ráadásul ezek a színek nosztalgikusan békés és kedvesen befogadó hangulatot adnak a lakásnak együtt. A hetvenes évek Amerikájában nagyon kedvelt kombináció ismét velünk él és egy ideig marad is. Mellényúlni nem nagyon lehet vele, ráadásul használtan is sok mindent vásárolhatunk hozzá.

Feketén, fehéren, újra, mindig

Igazából sosem megy ki a divatból a csupa fehér és fekete beltér, a belsőépítészek időtlennek, ezért halhatatlannak tartják a kombinációt. Rengeteg változata lehetséges, a stílus lehet vintage vagy modern, mindenképpen kifinomultságot, ízlésességet sugároz. Nem számít, milyen színek jönnek és mennek a divatban, a klasszikus fekete-fehér kombináció mindig az egyik legmenőbb marad.

Túlméretezett bútorok a nappali szobában

Ezt már egy ideje látjuk jönni, még a nagy lakberendezési áruházak kiállítótereiben is érződik a tereket szinte felborító ülőgarnitúrák uralkodása. Egy újlakásba költözve a színek mellett az üres terek kitöltése a legfontosabb kérdés. Pontosabban az, hogy a tér üres maradjon-e. Ma még előfordulnak olyan lakberendezők, akik a minimalizmus jegyében nagy légtereket hagynának szabadon, egy-két év múlva ezt már ők sem fogják komolyan gondolni. Mindenesetre a térhez képest nagy bútorok trendje feltartóztathatatlanul itt van és a nagy kék kanapé ennek központi eleme lehet. Ha a klasszikus vagy vintage stílust is behoznánk, a kék kanapén mellé hatalmas antik karosszékeket is beszerezhetünk, lehetőleg rózsaszín kárpittal és aranyszínű lábakkal. Szupermenő és nagyon divatos lesz még két év múlva is.

Falak, mint egy művészeti galériában

Most kicsit ellentmondunk magunknak, hiszen nemrég azt írtuk, a nappali faláról lekerülneka képek. A jól megválasztott fotók vagy festmények mindig személyiséget kölcsönöznek a lakásnak, és ha ezek olyanok, amik minket is jól jellemeznek, amik között jól érezzük magunkat, akkor sosem mennek ki a divatból. Jó ötlet a nappali egyik falára összpontosítani sok kis képet, ezek családi fotók is nyugodtan lehetnek. A sok kis képkeret lehet színes, de mindenképpen a szoba berendezéseinek árnyalatait és formáit ismételjék. Kivéve, ha a nappaliban minden szürke, a falak meg fehérek, mert akkor tuti választás az élénk narancssárga rámázás.

trendi falak