Öltöztesd ünnepi díszbe a lakásod! Karácsonyi dekortippek a meghitt hangulatért

Az ünnepi időszak mindig szuper lehetőség, hogy a tél legsötétebb napjait varázslatossá változtasd! Összeszedtünk pár dekorációs ötletet, melyekkel az egész családot ráhangolhatod a karácsonyra.

Kezdjük házon kívül! A dekorációnak hála a karácsony szelleme már azelőtt megszólíthat, hogy beléptél volna a lakásba. Egy ünnepi ajtókoszorú, egy karácsonyi lábtörlő vagy az ajtó köré fűzött égősor kedves meglepetés lehet a gyerekeknek, figyelmes gesztus a vendégek felé, és a szomszédok szívét is megmelengeti. Hasonlóképp gondolj az ablakok és a terasz dekorációjára is! Az ablakban világító fények nemcsak a bent élők hangulatát emelik, de az utcaképet is meghittebbé teszik, és feldobják a sötét téli napokat.

Ha már itt tartunk: ugye tudod, hogy a fények sosem hiányozhatnak a lakásból sem? Legyen szó fényfüzérről, lámpásról vagy egyszerű gyertyáról, a meleg és természetes fényforrások tudat alatt emelik a biztonságérzetet, és meghittebb közeget teremtenek. Válassz energiatakarékos, LED-es és természetes megoldásokat! Az illatos gyertyák ráadásul még egy érzékszervet ráhangolnak a karácsonyra.

Ahogy arról már korábban is írtunk, a melegség érzetét fokozhatják a lakástextilek is. Az ünnepi szezonban előkerülhetnek a vastag, puha plédek, takarók, kötött vagy szőrös díszpárnák. Ha a melegséget eleganciával ötvöznéd, dekoráld a lakást bársonyhatású textilekkel! A karácsonyi vacsoránál gondosan válassz terítőt, szalvétát – ezek színe és mintája is hozzáadhat a hangulathoz.

100%-ban műanyagmentes megoldás, ami sosem megy ki a divatból: ha a téli természet kincseivel dekorálsz. Alma, narancs, dió és tobozok, egy-két fenyőág és fahéjrúd – egy fonott kosárban vagy dísztálban csodás ünnepi dekorációt készíthetsz belőlük! Ha a stílusod inkább a minimalizmushoz áll közel, egy kopasz faág is kitűnő alap lehet: tedd vázába, és fűzz köré égősort vagy akassz rá egy-két karácsonyfadíszt!

Egy közös kreatív programmal a gyerekeket is ráhangolhatod az ünnepre. Nem beszélve arról, milyen büszkék lehetnek, ha a végeredményt dekorációként is kiteszitek a lakásban. A sóliszt gyurma a kicsik számára is könnyen kezelhető, környezetkímélő, és csupán vízfestékre van szükség a festéséhez. Készülhet belőle szobor vagy karácsonyfadísz mézeskalács kiszúrók segítségével.

…és ha a mézeskalács formákra már nincs szükség – kész vannak a sóliszt díszek és a sütemények is –, a kiszúrókat is felhasználhatod a dekorációhoz! Vidám dekor lehet a konyhában vagy az étkezőben, ha egy szép szalagra kötve fellógatod őket.

A kellemes, hangulatkeltő dekoráció és a stílusos berendezés persze nemcsak az ünnepi szezonban fontos. Ezért a Westfalia új szerződéskötőinek egy órás, ingyenes konzultációt biztosítunk a Lakberendezők Országos Szövetségével. Új lakóinkat emellett megajándékozzuk egy MaxCity plasztikkártyával, mely 10%-os kedvezményre jogosít fel. Már csak ezért is megéri szétnézni még elérhető lakásaink között!