Éljenek az Otthonülők! 4 dolog, amit érdemes eltanulni tőlük

Neked is van olyan barátod, aki otthonülő típus? Ha igen, ezeket a dolgokat mindenképpen tanuld el tőle! Nincs? Akkor valószínűleg Te magad vagy az, ebben az esetben már tudod, hogy az otthon töltött idő értékes és hasznos is.

Az otthonülők lakásukat szép és kényelmes hellyé varázsolják

Aki szereti az idejét otthon tölteni, az természetes, hogy sok energiát fektet abba, hogy az otthona nagyszerű hely legyen, ahol nagyon jó lenni. Megnyugtató színek, kényelmes székek, fotelek és kanapék, kiváló ételek és sorolhatnánk még, mi mindenben nyilvánulhat még meg ez. Az otthonülők tudják, hogy az otthon szellemileg is tápláló és megfiatalító kell legyen, ezért keményen dolgoznak azért, hogy a személyes terüket a legjobb menedékké formálják, ami csak létezhet a számukra.

Tudják: attól, hogy otthon maradsz, nem leszel lusta

Csak mert elég sok időt töltenek a lakásukban, még nem jelenti azt, hogy az otthonülők egész nap csak a kanapén henyélnek. Miért tennék, hiszen mindegyiküknek saját stratégiája van a dolgok elintézésére. Tanuld el ezt tőlük, alakíts ki megfelelő feltételeket, amik lehetőséget adnak a koncentrálásra: például simán helyezd át az íróasztalod a hálószobába, ha ott nyugodtabban vagy.

Rászánják az időt, hogy valódi kapcsolatot teremtsenek másokkal

Vannak társasági pillangók, akik egyik társalgásból rebbennek a másikba, néhány percet szánva csak éppen aktuális beszélgetőtársukra. Senki sem szereti azt érezni, hogy akivel beszélget, az csak a jobb fogásra vár, és amint lehet, otthagyja őt. Az otthonülők nem tesznek ilyet a barátaikkal, hanem meghívják őket saját birodalmukba, és ott valóban rájuk szánják azt a néhány órát. De persze szórakozni is eljárnak időnként, habár a kisebb társaságokat részesítik előnyben, ahol jókat lehet beszélgetni és jókat hallgatni is.

Tudják, hogyan szeretnek szórakozni

Az otthonülők tudják, hogy az egyedüllét nem magányt jelent, a társaság pedig nem automatikus boldogság. Legtöbbször azért töltik egyedül az idejüket, mert így érzik jól magukat, és mert pontosan tudják, hogyan érzik jól magukat. Őket ugyan nem kell szórakoztatni, maguktól is tudják, mit akarnak. És persze miért lennének egyedül? Családjuk, párjuk és sokszor kisállataik velük vannak, ők pedig élvezik az együtt töltött értékes órákat. És ahogy az első pontban írtuk: mindig megtalálják, hol tehetik még otthonosabbá az otthonukat. Ha az otthon töltött idődet unalmasnak és elpazaroltnak érzed, igazán van mit tanulnod egy vérbeli otthonülőtől. Tedd otthonodat izgalmas és kényelmes hellyé és az ott töltött idő is ilyen lesz!

Tehát aki úgynevezett otthonülős, az se nem unalmas, se nem félénk. Egyszerűen tudja csak tudja, hogyan töltse el otthon az időt úgy, hogy az minőségi és tartalmas legyen. Izgalmas és eredményes. Van mit tanulni. Nem igaz?