Progresszív szemléletű, integrált óvoda a Westfalia közelében

Speciális nevelési igényű és autista spektrumzavarral élő gyermekeket is fogad a Meséskert Óvoda, pár perc sétára a Westfaliától. A XIII. kerületi intézmény az inkluzív óvodai nevelés szellemében, integrált csoportokkal működik. Jó szívvel ajánljuk minden szülőnek!

A Westfalia igazi családbarát társasház: lakásaink praktikus, tágas kialakítása, a gardróbszobák, a biciklitároló, a teremgarázs és a parkosított belső kert mind a családosok kényelmét szolgálják. Sőt, az épület falain kívül is kiváló körülményeket kínálunk a kisgyermekkel élők számára! A Westfalia szuper infrastruktúrával rendelkezik, számos családi szabadidős lehetőség adott a környéken, és lakóink több, színvonalas oktatási intézmény közül is válogathatnak gyermekeiknek.

Egy korábbi blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük a társasházunk közelében lévő bölcsődéket, óvodákat és iskolákat. Most egy olyan különleges óvodát szeretnénk közülük kiemelni, ahol autista spektrumzavarral élő illetve sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadnak integrált csoportkeretben. Ez a Kassák Lajos utcai Meséskert Óvoda, nagyjából 500 méterre a Westfaliától, ami a legapróbb lábacskák számára is kényelmes távolság lehet egy napindító-hangolódó és egy levezető sétára az ovi és a családi fészek között.

A Meséskert a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda egyik tagóvodája. Az intézmény több mint 60 éves múltra tekint vissza, és több mint egy évtizede fogad integrált csoportkeretben a többi gyermekkel együtt nevelhető testi, érzékszervi, beszéd- és enyhe értelmi fogyatékos, ép intellektusú autista, több fogyatékosság esetén a halmozottan fogyatékos, a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének tartós és súlyos rendellenességével küzdő gyermekeket. Az óvoda 16 csoporttal működik, az átlagos csoportlétszám 25 fő, melyből 1-2 sajátos nevelési igényű gyermek integrálását vállalják. A gyermekek együttnevelését egy integrációt segítő munkacsoport segíti, és fejlesztő pedagógus koordinálja.

A Meséskert nemcsak inkluzív, befogadó nevelési elvei miatt különleges: az intézmény részt vesz a BGC Angol Óvodai Programban is. Ennek keretében több magyar-angol kétnyelvű csoportjuk is működik, ahol a hagyományos nyelvtanulás helyett játék- és élményalapú, tényleges nyelvelsajátítást célzó oktatás zajlik, anyanyelvi körülményeket biztosítva a gyerekeknek.

Közel az átadás, és rohamosan fogynak a Westfalia lakásai, de még mindig van pár elérhető ingatlanunk, mely tökéletes lehet családosok számára. Ne feledd: lakásainkra nemcsak CSOK-ot, de mivel energiatakarékos, új építésű, zöld társasház vagyunk, zöld hitelt is igényelhetsz, vagy akár kombinálhatod a kettőt!