Rendrakásról és kacatról őszintén: a rumliszörny

A rendetlenséggel két módon lehet elbánni. Az egyik nehéz, a másik pedig könnyű. Tényleg. Meglepő módon a legtöbben mégis a nehezebb utat választják. És Te?

A nehezebb út nem más, mint egyetlen nagy nekiveselkedés. Rászánni egy egész hétvégét, beáldozni akár egy teljes szabadságot, és egyben letudni az egészet. Csakhogy ez a hétvége sokszor sosem jön el, a rendetlenség, lomok és rumlik pedig egyre csak nőnek és szaporodnak, aztán sosem lesz rend. Pedig van más lehetőség is: apránként, szépen koptatni a kacathalmokat, amíg végül minden szépen a helyére kerül – fájdalommentesen, belátható időn belül.

A rumliszörny

A rumlit egyébként sosem kell, nem is érdemes teljesen kiiktatni az otthonodból – jó a léleknek, ha nincs minden az élére állítva, és bizonyos dolgokat nem is érdemes mindig a helyükre tenni -, de fontos, hogy menedzselhető legyen. Nem veheti át az irányítást. Ha ezt a cikket olvasod, valószínűleg nálad ez már megtörtént, különben inkább cicás videót néznél. Lehet, hogy a pincében, talán a konyhaszekrényben, esetleg az ágy alatt, de nálad bizony lakik egy kis rumliszörny.

De hol a fenevad és hogy győzzem le?

Ha az előző bekezdést olvasván felidéződött benned az otthonod egy konkrét pontja, felesleges tovább keresni, ő lesz az. Ha nem történt ilyen, akkor sem nehéz azonosítani: ide szoktad bedobni azokat a cuccokat, amiknek nem igazán van helye a lakásban. Például ha vettél egy új mobilt, és meg akarod tartani a dobozát, szinte biztos, hogy ott fog landolni a rumliszörny pocakjában.

A szörnyeteget legyűrni csakis apránként érdemes. Menj oda hozzá, válassz ki három olyan dolgot, amire már biztosan nem lesz szükséged, és add el, dobd ki vagy ajándékozd el őket. Kész is mára. Holnap folytasd három másik dologgal. Két hét alatt már rengeteget haladsz a cél felé. Ha sok eladni vagy elcseritizni való dolog van, csinálj nekik dedikált dobozokat, amiben szépen el tudod tárolni a második hét végéig. Aztán tedd velük azt, ami rájuk van írva: irány a piactér vagy a karitász. Ha nehéz eldöntened, mitől válhatsz meg, tedd fel magadnak az 5 bűvös kérdést, légy határozott és őszinte önmagadhoz!

És neked sikerül legyőzni a rumliszörnyet? Írd meg nekünk kommentben!