Szabadidős programok Budapest szívében – ezért költözz a Városliget környékére!

Akár egyedül élsz, akár párban vagy családdal, a Westfaliában egy percig sem fogsz unatkozni! Társasházunk a belváros egyik legdinamikusabban fejlődő részén található, mely az év minden napján számtalan lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. Testmozgás, kultúra, gasztronómia, családi szórakozás – ha a Városliget környékén szerveznél programot, az egyetlen kihívás a bőség zavara… Nem hiszed? Olvass tovább!

Egy korábbi bejegyzésünkben már felsoroltuk, mi mindent biztosít a Westfalia a tökéletes családi fészek kialakításához. Most nézzük, milyen szabadidős lehetőségek vannak társasházunk környékén, gyalog is kényelmesen megközelíthető közelségben, 2 kilométeres távon belül!

Családi kikapcsolódás

A Városliget környéke egész évben izgalmas szabadidős lehetőségeket kínál az egész családnak. A Fővárosi Állat- és Növénykert nemcsak a legkisebbek, de minden korosztály számára jó szórakozás lehet. Látványos műsorra vágytok? Ehhez sem kell messzebb mennetek a Városligetnél: itt működik a Fővárosi Nagycirkusz. A gyerekek korától függően érdekes lehet még a Postamúzeum és a Flippermúzeum, ahol a felnőtt látogatók is órákra gyerekké változhatnak. A Városliget impozáns újdonsága a Magyar Zene Háza, ahol a felnőttekre kiállítás, multimédiás könyvtár, épületséta és koncertek várnak, de az intézmény szuper családi programokat is szervez. Ha erre jártok a gyerekekkel, ne hagyjátok ki a Zenei Játszóteret, ahol interaktív, kültéri eszközökkel generálhattok dallamokat.

A Westfalia parkosított belső kerttel rendelkezik, így ha egy gyors levegőzést szeretnétek beiktatni a kicsikkel, a ház udvarára is lemehettek. Ha nagyobb séta a cél, a Szent István Parkot ajánljuk, ami babakocsival is ideális helyszín. De hagyományos játszótérért sem kell messze menni: szintén 2 kilométeres közelben van a Városligeti Nagyjátszótér.

Kultúra

Szívesen jársz kiállításokra? A Városliget környékénél nem is lakhatnál jobb helyen! A Hősök terénél két óriás, a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok vár egész évben, és a közelben van a nemrégiben nyílt Q Contemporaryis az Andrássy úton, mely a kortárs képzőművészet rajongói számára kihagyhatatlan helyszín. A környék egyik leglátványosabb modern épülete, az Ötvenhatosok terén épülő Néprajzi Múzeum 2022-ben nyit a világ minden tájáról származó gyűjteményével. A felsoroltak természetesen gyerekekkel is látogathatók, a szülők bőségesen tudnak válogatni a különböző múzeumpedagógia programok között.

Ha színházi élményre vágytok, a Westfaliától karnyújtásnyira van a Vígszínház, ha pedig egy meghittebb művészmozis estét terveztek, a Kino Cafe Mozit ajánljuk, ami kávézó is egyben. Szintén a 13. kerület gyöngyszeme a Budapest Jazz Club világszínvonalú koncertekkel és mindig különleges hangulattal.

Testmozgás, rekreáció

Ha Városliget, akkor Széchenyi Fürdő – a tökéletes helyszín egy nehéz hét vagy nap végén. A Liget délkeleti részén található Városligeti Sportcentrum a testmozgásra vágyók paradicsoma: könnyen megközelíthető, és az amatőröktől kezdve a profi sportolókig bármilyen korosztály számára ideális az aktív kikapcsolódásra. A Westfalia közelében, a 13. kerületben emellett számos edzőterem érhető el, és nem hagyhatjuk ki a Városligeti Műjégpályátsem, mely a téli hónapokban várja látogatóit.

Gasztronómia és vásárlás

Ha friss, minőségi alapanyagokat keresel a főzéshez, a Lehel Csarnokban a helyed; szupermarketet, drogériát és ruhaboltokat pedig a közeli Westendben találsz – csak győzz válogatni! A Westend étteremkínálata elég változatos ahhoz, hogy minden családtagnak meglegyen a kedvence, de ha a plázán kívül szeretnétek enni, Újlipótváros igazi újhullámos gasztroparadicsom! Pár tipp a teljesség igénye nélkül: a mediterrán konyha rajongóinak a Babka Budapestben a helye, az ázsiai ízek kedvelői pedig imádni fogják a KHAN-t és a Balzac utcai OSHO-t. Tökéletes reggeliző helyszín és kávézó a Pozsonyi úti My Green Cup, a Madal a Hollán Ernő utcában, a Briós Budapest, a gourmet kínálatáról híres Sarki Fűszeres vagy a Három Tarka Macska kézműves pékség. Cukrászdáért sem kell messze menned: itt van a mindenmentes minőségi sütik fellegvára, a Sovány Vigasz, vagy ha hagyományos ízekre vágysz, a város egyik legkedvesebb retro cukrászdája, a Hollán és Balzac utca kereszteződésénél található Fischer Cukrászda. Ha pedig igazán megadnátok a módját, a városligeti Gundelben biztosan nem fogtok csalódni – össze lehet kötni akár az állatkertlátogatással is!

Keresed az álomotthonod? Költözz be a Westfaliába! Még elérhető pár lakásunk, melyekre CSOK-ot és zöld hiteltis igényelhetsz, vagy kombinálhatod a két támogatást.