Társasházban egy négylábúval: ez a budapesti kerület igazi kutyaparadicsom!

Kutyával élsz? Akkor te is tudod, mekkora felelősséget jelent és mennyi odafigyelés szükséges ahhoz, hogy kedvenced teljes életet éljen. Szerencsére ma már belvárosi “kutyaszülőként” sem kell kompromisszumot kötnöd, ha a lehető legjobb körülményeket akarod biztosítani négylábú barátod számára. A Westfalia kutyával is tökéletes otthon lehet – nézzük, mi minden adott nálunk a boldog kutyaléthez! 

A Westfalia társasház bármilyen életmódhoz remekül passzol: ideális családosok számára, home office-ban dolgozóknak, azoknak, akik szeretnének energiatakarékos és környezetbarát épületben élni, és tökéletes a kutyások számára is. Bátran állíthatjuk, hogy a 13. kerület Budapest kutyabarát környékeinek egyik legizgalmasabb helyszíne, ahol minden adott hozzá, hogy kényelmesen és boldogan élj a kutyusoddal. Kutyafuttatók, élménypark, kutyakozmetika és állatorvosi rendelők karnyújtásnyira a Westfaliától – nézzük, mit hol találsz!

Tudtad, hogy 2020-ban csak ebben a kerületben 20 kutyafuttató, 14 kutyaillemhely és 390 ebürülékgyűjtő-edény volt? 2021-ben pedig az önkormányzat több mint 100 millió forintot fordított a kulturált kutyatartás infrastrukturális fenntartására. (Jó tudni: a 13. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain ingyen gyűjtőzacskókat biztosítanak!)

Nézzünk pár szuper kutyafuttatót a Westfalia közelében! Társasházunkhoz legközelebb a Kassák parki kutyafuttatótalálható, melyet a Tüzér és a Lőportár utcák felől lehet megközelíteni. Nagy alapterülettel rendelkezik, futtató padokat és játékokat is használhattok a területén. A szintén tágas Lehel (Csángó) utcai kutyafuttatót a közelmúltban újították fel: padokkal, ülőkékkel, árnyékot adó fákkal, kutyaitatóval, játékokkal, kutyahomokozóval várja a kutyusokat. A belváros talán legnagyobb kutyafuttatója az Újpesti rakpart mellett húzódik – ez a Szent István parki kutyafuttató, mely adottságainak köszönhetően ideális lehet nagy mozgásigényű kutyák számára. A Dráva utcai kutyafuttató viszonylag kicsi, de központi elhelyezkedése miatt kényelmes választás lehet.

Ha kötetlenebb futkározás a cél, a közeli Városliget is tökéletes terep az ebeknek, de jó tudni, hogy a 13. kerületben van Budapest első fedett kutya parkja, a Top-Pancs, mely számos szolgáltatást és élményt kínál a kutyásoknak. Napközi, egyéni és csoportos oktatás, úszás, fizioterápia és kutyakozmetika – bármire van szüksége kedvencednek, itt biztosan jól érzi magát!

A 13. kerületi gazdik szép számmal válogathatnak a kutyakozmetikák és állatorvosi rendelők közül is. A Teve utcában található a Caladrius állatorvosi rendelő, ahol kisállat-fogászat is működik. A Lehel utcában a Budapesti Állatkórház, a Lehel úton a Gömb Állatorvosi Rendelő és Kutyakozmetika üzemel. A Tátra utcában a Med.Vet. Állatorvosi Rendelő várja a négylábú pácienseket, a Pozsonyi Kisállat Rendelő pedig állatpatika és petshop is egyben, ahol kisállatfelszerelést és eledelt is vásárolhatsz.

A kerület kávézói és reggelizői között is bőven akadnak kutyabarát helyek. Nem kell lemondanod kutyusod társaságáról, ha például a Hegedűs Gyula utcai Julien Francia Kávézóba, a Sarki Fűszeresbe, a Briósba vagy a Bean My Lover specialty kávézóba tartasz.

Tudtad, hogy a Westfalia lakásaira zöld hitelt és CSOK-ot is igényelhetsz? Az ingatlanok nagy része már gazdára lelt, de még mindig van pár elérhető lakásunk. Ha kényelmes, napfényes, korszerű kialakítású ingatlant keresel – egyedül, családdal vagy kisállattal –, nálunk a helyed!